Cake Workshops


Cakes are for sharing, so why not share some "how to's" as well? When it comes to baking and decorating cakes, we believe it's the hands-on experience that matters most. All skill-levels are welcome. Let's perfect your skillset and celebrate the sweet way of that can be easy as pie. 


DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP AM 14.03.2020 IN BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm and suitable for up to 20 ppl), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones or just by yourself ;).

 

14th of March 2020

11:00 - 16:00 Uhr (might take longer)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 4-5 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 4-5 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

14. März 2020

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP AM 07.03.2020 IN BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm and suitable for up to 20 ppl), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones or just by yourself ;).

 

07th of March 2020

11:00 - 16:00 Uhr (might take longer)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 4-5 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 4-5 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

07. März 2020

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP AM 29.02.2020 IN BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm and suitable for up to 20 ppl), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones or just by yourself ;).

 

29th of February 2020

11:00 - 16:00 Uhr (might take longer)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 4-5 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 4-5 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

29. Februar 2020

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

OMBRE FLOWER CAKE WORKSHOP 25.04.2020 BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with an ombre look and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating an ombre frosting

- Decorating the ombre cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 16 cm), each participant can design his or her ombre cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones.

 

25. April 2020

11:00 - 16:00 Uhr (may take longer)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a cake within an approx. 5-6 hour workshop. You'll decide which flower design you would like to create in the ombre cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your cake is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 5-6 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older. Younger participants need to be accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer "Ombre" Torte mit Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen eines Ombre-Frostings

- Dekorieren der Ombre-Torte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 16 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Ombre Look nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

25. April 2020

11:00 - 16:00 Uhr (kann auch länger gehen)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 5-6 stündigen Workshop lernt ihr, wie man eine Torte stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchtet. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Ombre Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Für die Überweisung der Teilnahmegebühr bitte den Namen und das Datum des Workshops eintragen. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 5-6 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade), eventuelle Farbstoffe 

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with an onbre look and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

OMBRE FLOWER CAKE WORKSHOP 18.01.2020 BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with an ombre look and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating an ombre frosting

- Decorating the ombre cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 16 cm), each participant can design his or her ombre cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones.

 

18. Januar 2020

11:00 - 16:00 Uhr (may take longer)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a cake within an approx. 5-6 hour workshop. You'll decide which flower design you would like to create in the ombre cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your cake is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 5-6 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older. Younger participants need to be accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer "Ombre" Torte mit Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen eines Ombre-Frostings

- Dekorieren der Ombre-Torte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 16 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Ombre Look nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

18. Januar 2020

11:00 - 16:00 Uhr (kann auch länger gehen)

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 5-6 stündigen Workshop lernt ihr, wie man eine Torte stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchtet. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Ombre Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Für die Überweisung der Teilnahmegebühr bitte den Namen und das Datum des Workshops eintragen. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 5-6 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade), eventuelle Farbstoffe 

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with an onbre look and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

CHRISTMAS SPECIAL: DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP 07.12.2019 BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones.

 

07. December 2019

11:00 - 16/17:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 5-6 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 5-6 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

07. Dezember 2019

11:00 - 16/17:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP 02.11.2019 BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones.

 

02. November 2019

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 4-5 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 7 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 4-5 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Please note that courses can no longer be cancelled free of charge until 14 days before the workshop starts. All fees will be withheld in this case. 

All other cancellations vary by time. 

Up to 6 weeks before 30% 

7 weeks or longer before, free of charge

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

02. November 2019

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 7 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out

DRIP FLOWER CAKE WORKSHOP 26.10.2019 BERLIN-CHARLOTTENBURG

Get step-by-step instructions for baking, cutting, building and decorating your cake with a dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

 

Workshop Details

 

Course content:

- Basics of dough & filling

- Cutting, stacking & coating

- Creating chocolate dripping

- Decorating the drip cake with seasonal flowers

- Tips for baking, storage and shelf life

 

First of all, we will discuss the cake recipe and Lotta will demonstrate how to bake the perfect sponge cake. While the cake is in the oven, we will dedicate ourselves to the production of the filling and frosting. The cake bases will be ready-baked for you, so that we can devote all our time to stacking and decorating. After stacking and frosting the cake (diameter 18 cm), each participant can design his or her drip cake according to his colour and shape wishes. You will be able to take your cake home with you in a box and eat it with your loved ones.

 

26. Oktober 2019

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

You'll learn how to stack and decorate a semi-naked cake within an approx. 4-5 hour workshop. You'll decide which design you would like to create in the drip cake baking course. Decorative elements such as seasonal flowers and sprinkles will be available for you to choose from. Whether pink, blue, pastell colored or refined with glitter, the look of your dripping is totally up to you . Let your creativity run wild. If you have any questions, Lotta is there to support you . 

 

Maximum number of participants: 6 persons. The order confirmation you receive by e-mail is also your course confirmation. No separate certificate of attendance will be sent by post. Prices include ingredients, course materials and baking recipes, rental aprons, snacks, the use of professional equipment and soft drinks. You will receive a box for the way home. The baking course lasts approximately 4-5 hours and is suitable for adults and  teenagers 12 years and older accompanied by a participating adult.

 

Cancellation up to 6 weeks before the workshop date will be charged a handling fee of 50,- Euro. After that the cancellation fee is 50% of the total amount. For cancellations 14 days or more before the workshop date, the full fee will be charged. Cancellation is only possible in writing, a substitute person can of course be named.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

 

 

DEUTSCH

 

Der Workshop bietet eine Schritt-für-Schritt-Anleitung zum Backen, Schneiden, Zusammensetzen und Dekorieren einer semi-naked Torte mit Dripping und Blumendeko der Saison. Ihr kreiert eine Torte, der die unverwechselbare Schönheit der Saison einfängt und jedem Zuschauer ungeteilte Aufmerksamkeit schenkt.

 

Workshop-Details

Kursinhalt:

 

- Grundlagen des Teiges & Füllens

- Schneiden, stapeln & eindecken

- Herstellen von Drippings

- Dekorieren der Driptorte mit Saisonblumen

- Tipps zum Backen, Aufbewahren und Haltbarkeit

 

Zuerst besprechen wir das Kuchenrezept und Lotta zeigt, wie man die perfekten Böden backt. Während der Kuchen im Ofen ist, werden wir uns der Produktion der Füllung und Glasur widmen. Die Kuchenböden werden für Euch fertig gebacken, so dass wir uns ganz auf das Stapeln und Dekorieren konzentrieren können. Nach dem Stapeln und Eindecken des Kuchens (Durchmesser 18 cm) kann jeder Teilnehmer seinen Drip Cake nach seinen Farb- und Formwünschen gestalten. Für den Transport bekommt ihr eine Box, sodass ihr die Torte mit nach Hause nehmen könnt und sie mit Euren Lieben (oder auch ganz alleine) essen könnt.

 

26. Oktober 2019

11:00 - 16:00 Uhr 

LOTTAS TORTEN, Knesebeckstraße 27, 10623 Berlin

 

In einem ca. 4-5-stündigen Workshop lernt ihr, wie man einen halbnackten Kuchen stapelt und dekoriert. Ihr entscheidet, welches Design ihr im Drip Flower Cake Workshop kreieren möchten. Dekorative Elemente wie Saisonblumen und Streusel stehen Euch zur Auswahl. Ob rosa, blau, pastellfarben oder mit Glitzer veredelt, der Look Deines Drip Cakes liegt ganz bei Dir. Lasst Eurer Kreativität freien Lauf. Wenn Du irgendwelche Fragen hast, ist Lotta da, um Dich zu unterstützen. 

 

Maximale Teilnehmerzahl: Für 6 Personen. Die Auftragsbestätigung, die Ihr per E-Mail bekommt, ist gleichzeitig die Kursbestätigung. Es wird keine separate Teilnahmebescheinigung per Post verschickt. Die Preise beinhalten Zutaten, Kursmaterial und Backrezepte, Miet-Schürzen, Snacks, die Verwendung von professioneller Ausrüstung und Softdrinks. Ihr erhaltet eine Box für den Heimweg. Der Backkurs dauert ca. 4-5 Stunden und ist für Erwachsene und Jugendliche ab 12 Jahren in Begleitung eines teilnehmenden Erwachsenen geeignet.

 

Bei Stornierung bis zu 6 Wochen vor dem Workshoptermin wird eine Bearbeitungsgebühr von 50,- Euro berechnet. Danach beträgt die Stornogebühr 50% des Gesamtbetrages. Bei Stornierung ab 14 Tagen vor dem Veranstaltungstag wird die volle Gebühr in Rechnung gestellt. Die Stornierung ist nur schriftlich möglich, eine Ersatzperson kann selbstverständlich genannt werden.

 

Allergenliste: 

Glutenhaltiges Getreide, Milch/Milchzucker (Laktose - Quark, Mascarpone, Sahne, Butter), Eier, Erdnüsse (Spuren der Schokolade)

 

Get step-by-step instructions for baking, cutiing, building and decorating your cake with colored chocolate dripping and a bouquet of seasonal flowers. You'll create a cake that captures the distinctive beauty of the season and gives undivided attention of every viewer.

149,00 €

  • Sold Out